Om oss

sonberg

Böcker och papper är livet. Nåja, en ganska stor del av livet i alla fall. Visst är det bra med datorer, de har gjort det enklare och smidigare att producera texter. Det har väl aldrig skrivits så mycket texter som idag.

Men det vi saknar i digitala system är känslan i att hålla i en bok. Är boken tunn eller tjock? Är pärmarna mjuka eller hårda? Bladens tjocklek och struktur? Doften av pappret i en ny bok när vi öppnar den för första gången? Vi gillar att hålla i en penna och fylla de tomma bladen i en anteckningsbok.

Böcker och papper är verkligen inte passé i vår digitala värld. De är den mest innovativa upptäckten och grunden för vår civilisation. Jag älskar ord i alla former och att vända och vrida på dem.

Företaget drivs av oss i familjen Sonberg. Vi finns i Hagby, söder om Kalmar. Vi drivs av en kärlek för böcker, anteckningsböcker och skrivande och detta är grunden för vårt projekt.

Vi står för hela processen själva; från idé till färdig produkt och vi tillverkar produkterna helt för hand. Som utgångspunkt för Notebook Mini, Notebook Pocket och Notebook Large har Midori’s Travelers Notebook varit. Vi anpassade den modellen efter våra önskemål; vi ändrade bland annat format och utseende på fästet för de elastiska banden.

Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat, det är därför vi använder naturmaterial som läder i våra produkter. Men så småningom kommer vi att börja använda även andra material till våra fodral. Men läder är i princip outslitligt och det är klar fördel ur hållbarhetssynpunkt.

Lädret vi använder är vegetabiliskt garvat och kommer från Tärnsjö garveri i Uppland. Vegetabilisk garvning innebär att det bara ämnen från växtriket som används, det är det skonsammaste sättet att garva läder och kallas ibland för naturgarvning.

Lädret är bara garvat och färgat, det naturella lädret är enbart garvat. Lädret har inte utsatts för någon annan behandling än denna. Det har därför sina märken och veck och det är detta som gör materialet unikt.

Elisabeth Forell & Sven-Anders Sonberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.